Ο ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΕΡΓΑ

Τρίτη, 11 Μαϊος 2021, 20:51

Ο Δήμος Τσερίου έστω και σε εποχή Πανδημίας του κορωνοίου που τα παντά έχουν αλλάξει τους ρυθμούς της ζωής μας και έργων, εντούτοις προχωρά σύμφωνα με τα έργα που που αποφάσισε να υλοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

1.  Έχει αποπερατωθεί το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Αγίου Γεωργίου με διπλό γεφύρι και κανάλι μέχρι τον παρακαμπτήριο.

2.  Έχει αποπερατωθεί το αντιπλημμυρικό έργο επί των οδών Αγίου Φανουρίο και Αντρέα Κέστα

3.  Έχει αποπερατωθεί η αλλαγή των συμβατικών λαμπτήρων με σύγχρονους λαμπτήρες LED αξίας 316,000 ευρώ.  Η εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται περίπου στο 67%.

4.  Έχει αποπερατωθεί η γραμμοσήμανση στους δρόμους του Δήμου μας με μεγάλη βελτίωση τόσο στον κύριο δρόμο όσο και στους άλλους δρόμους.

5.  Έχει αποπερατωθεί η διαπλάτυνση της οδού Αμαθούντος επί του πολυδύναμου Κέντρου Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων και έχει μετατραπεί η οδός από μονόδρομος σε διπλής κατευθύνσεως καθώς και η διαπλάτυνση της στροφής επί της οδού Φιλίας με κατάσκευη πεζοδρομίων.

6.  Έχει υπογράψει το συμβόλαιο για αναπαλαίωση του Αρχοντικού Θεμιστού το οποίον έχει δωρηθεί απο την οικογένεια Θεμίστου προς το Δήμο μας.

7.  Έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια για αναπαλαίωση και κατασκευή ως πρώτη φάση του τοίχου αντιστήριξης του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ελένειο.

8.  Ο Δήμος Τσερίου συνεχίζει να δενδροφυτεύει χώρους πρασίνου που παραχωρήθηκαν στο Δήμο με το διαχωρισμό οικοπέδων.  Πρόσφατα έχουν φυτευτεί εκατοντάδες δέντρα σε περιοχές Λαπάτσα, Κεφαλές στην Οδό Θερμοπυλών, στην οδό Αγάπης, στην οδό Λυκούργου.  Δεντροφυτεύσεις έχουν κάνει Δημοτές μας σύμφωνα με του όρους διαχωρισμού των οικοπέδων τους για την παραχώρηση χώρου πρασίνου.

9.  Αναμένονται να υπογραφούν τα συμβόλαια για την κατασκεύη με πλακόστρωτο και διαμόρφωση επί του νέου κοιμητηρίου Τσερίου.

10. Αναμένεται εντός της εβδομάδας να κατακυρωθεί η προσφορά για καθαρισμό κλαδευμάτων και αδρανών υλικών τα οποία βρίσκονται εντός της κατοικημένης περιοχής.

11.  Ως προς τα δύο μεγάλα έργα που αναμένουμε να υλοποιηθούν και τα οποία αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας το ρυθμιστικό Τσερίου δηλαδή η ανακατασκευή του κυρίου δρόμου αξίας 6.500.000 ευρώ αναμένεται εντός του Μαίου να προκηρυχτούν οι προσφορές.  Έχουν ήδη σταλεί επιστολές στους ιδιοκτήτες των τεμαχίων που επηρεάζονται για τα μέτρα καθώς και το ποσό της αποζημίωσης.  Το δε Δημοτικό Γήπεδο δυστυχώς δεν συμπεριελήφθη στον προύπολογισμό του κράτους για το έτος 2021 λόγω της οικονομικής κρίσης ένεκα της πανδήμίας.

 

10/05/21

 

Έντυπα