ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΣΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΣΕΡΙΟΥ

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022, 16:34

Σχετικά με την ενημέρωση που ζητούν αρκετοί Δημότες ως προς τα κατασκευαστικά και τον σχεδιασμό του Ρυθμιστικού Τσερίου, είμαι στην θέση να αναφέρω ότι γνωρίζω, αφού ζήτησα συνάντηση με τους Μηχανικούς της ανάδοχου Εταιρείας KEDRIS CONSTRUCTIONS LTD.

Τα σχέδια όπως μας τα έστειλε η Πολεοδομία ήδη έχουν δημοσιευτεί στην Ιστοσελίδα το Δήμου.

Μπορεί να υπάρχουν ασήμαντες αλλαγές κατά την διάρκεια των κατασκευών.

Το έργο θα αρχίσει αρχές Σεπτεμβρίου με διάρκεια 78 εβδομάδων ήτοι 1 ½ χρόνο.

Θα γίνει σε φάσεις δηλαδή δεν θα αρχίσει να κατασκευάζεται όλος ο δρόμος ταυτόχρονα.

Θα ανακατασκευαστεί από το φυτώριο γωνία Λεωφ. Στροβόλου και Αγίου Γεωργίου δρόμος Ελαιόκηποι (θα υπάρχει ένας μεγάλος Κυκλικός Κόμβος) και θα φθάσει περίπου στην Πολυκατοικία μετά το Β Δημοτικό Σχολείο Τσερίου 2,5 χιλιόμετρα.

Η Α΄ Φάση θα αρχίσει από την αρχή της Σωτήρη Παπαλαζάρου μέχρι την είσοδο του σχολείου (πίσω μεριά).

Θα κατασκευαστεί νέος δρόμος που θα ενώνει την Σωτήρη Παπαλαζάρου με την οδό Αναλυόντα. Πριν το σχολείο είναι η οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη και βοηθητικός δρόμος που θα εισέρχεται στην αυλή του Β Δημοτικού Σχολείου και θα ενώνεται με την Βλαδίμηρου Καυκαρίδη και θα είναι μονόδρομος.

Η Δεύτερη Φάση θα αρχίσει από την οδό Αναλυόντα , μπροστά από το Β Δημοτικό και θα φθάσει στο σταυροδρόμι Τεύκρου Ανθία , Πρωτομαγιάς, Θεοδόση Πιερίδη. Εκεί θα υπάρχουν φώτα τροχαίας .

Η Τρίτη Φάση θα είναι ο κύριος δρόμος μπροστά από την εκκλησία Αγιών Ανδρονίκου και Αθανασίας, Α Δημοτικό Σχολείο Τσερίου μέχρι το μνημείο και θα είναι χρονικά το καλοκαίρι του 2023, όπου θα σχολεία θα είναι κλειστά.

Οι επόμενες φάσεις είναι Κώστα Μισιαούλη λίγο μετά το περίπτερο και Σαλαμίνος μέχρι την οδό Αχαιών και θα υπάρχουν τόσο στο σταυροδρόμι του μνημείου όσο και στην οδό Σαλαμίνος Φώτα Τροχαίας.

Ο κύριος δρόμος θα είναι η τελευταία φάση θα κατασκευάζεται λωρίδα – λωρίδα για να εξυπηρετούνται οι δημότες από τις εμπορικές επιχειρήσεις και να μην επηρεαστούν πολλά, από το κλείσιμό τους.

Σε γενικές γραμμές αυτήν την ενημέρωση είχα χωρίς να θεωρηθεί ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα σχεδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα από πλευράς Πολεοδομίας και εργολάβου.

Ως προς το πόσο επηρεάζονται οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων έχουν ενημερωθεί οι ίδιοι καθώς το ποσό αποζημίωσης εάν έχουν.

Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση γιατί είναι θέμα προσωπικών δεδομένων.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.

 

Σταύρος Μιχαήλ

Δήμαρχος Τσερίου

 

Έντυπα